sutra dženaza i ukop

Preminuo umjetnički rudovodilac BNP-a Zenica Nedžad Fejzić

251118_fejzic

Autor je više desetina eseja, studija, kritičkih tekstova iz područja savramene filozofije, estetike i recentne književne, teatarske i likovne produkcije (eseji o fotografiji), a autor je i brojnih bilješki, zapisa, esejističkih tekstova iz oblasti teatrografije i teatrologije

Zenički profesor filozofije, opšte književnosti i sociologije Nedžad Fejzić preminuo je danas u 65. godini, a dženaza i ukop bit će obavljeni sutra u 12.30 sati na Gradskom groblju Prašnice u Zenici.

Fejzić je bio zaposlen u Bosanskom narodnom pozorištu na poziciji v.d. umjetnički rukovodilac, a nekoliko zadnjih godina obavljao je i posao selektora Festivala bosanskohercegovačke drame u Zenici.

U njegovoj biografiji koja je dostupna na stranici BNP-a ističe se da je bio direktor Gimnazije, direktor Opće biblioteke u Zenici, direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica te i direktor Festivala bh. drame, teatrolog, urednik izdavačke djelatnosti i koordinator specijalnih programskih sadržaja u BNP-u Zenica.

Bio je član i zamjenik predsjednika Vijeća RTV Federacije Bosne i Hercegovine te član Upravnog odbora RTV servisa BiH. Obavljao je i funkcije urednika u zeničkoj književnoj ediciji Dostignuća, jednog od pokretača i urednika časopisa Znak Bosne i Zeničke sveske.

Bio je i član žirija na Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu i Festivalu bh. drame u Zenici, a na prvom Festivalu bh. drame u Zenici bio je i predsjednik žirija. Bio je i selektor festivala Mostarska liska.

Autor je više desetina eseja, studija, kritičkih tekstova iz područja savramene filozofije, estetike i recentne književne, teatarske i likovne produkcije (eseji o fotografiji), a autor je i brojnih bilješki, zapisa, esejističkih tekstova iz oblasti teatrografije i teatrologije.