Kultura

Zenica

‘Preporod’ organizirao online predramazanski koncert ‘U susret ramazanu’

24/04/2020

Koncert koji je bio pravi 'lijek' za dušu svirao je Narodni orkestar BZK “Preporod”, uz sve odredbe i poštivanje socijalne distance

Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Zenica, povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, organizirala je online predramazanski koncert “U susret ramazanu”.

Tokom koncerta koji je trajao 90 minuta izvedene su najljepše sevdalinke i ilahije, a Mirza Husetić, predsjednik BZK “Preporod” Zenica, kaže da su ove godine, zbog pandemije koronavirusa, na inovativniji način odlučili obilježiti dolazak mjeseca ramazana, ali i očuvati tradiciju organiziranja predramazanskog koncerta koja datira od Obnoviteljske skupštine održane davne 1991. godine.

Koncert koji je bio pravi ‘lijek’ za dušu svirao je Narodni orkestar BZK “Preporod”, uz sve odredbe i poštivanje socijalne distance.

Da se radi o itekako uspješnoj inovaciji svjedoči podatak da je živi prijenos na portala 072info, koji je emitirao koncert, pratilo preko 6.000 osoba iz zemlje, regije i svijeta, saopćeno je iz BZK “Preporod” Zenica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.