memorijalna scena

“Presuda: Tiha likvidacija” Seada Đulića u eMTeeM-u

Mostarski teatar mladih – Presuda

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao kako Sead Đulić sam na pozornici prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela

Predstava Seada Đulića “Presuda: Tiha likvidacija” izvest će se u petak na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) s početkom u 20 sati.

Ova predstava igrana je širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije, izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana, a riječ je o dokumentarnom pripovjedačkom kazalištu, ali i potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu i nedaćama u borbi za svoje mišljenje, priopćeno je iz eMTeeM-a.

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao kako Sead Đulić sam na pozornici prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela.

“Fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje po željama iz publike vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li kada je trebalo učiniti nešto to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva”, mišljenja je Bičanić.

Dodao je također kako predstava publici govori da se nikada ne predaje, ne prestane govoriti te da se ne pokori jer u tome je, kako kaže, njena neporeciva snaga i moć.

“Ako nemate straha čuti ono o čemu se mnogi boje i misliti vidimo se večeras”, poručuju iz Mostarskog teatra mladih.