Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

“Presuda: Tiha likvidacija” večeras u sklopu 35. Dana teatra mladih

presuda (1)

Ovaj autorski projekt Seada Đulića igran je širom BiH, ali i u Hrvatskoj i Srbiji. Izveden je na više uglednih festivala te dobio nekoliko nagrada

U sklopu 35. Dana teatra mladih večeras na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarski teatar mladih (MTM) publici nudi predstavu “Presuda: Tiha likvidacija” kojoj će to biti sto sedamdeset i treće izvođenje.

Ovaj autorski projekt Seada Đulića igran je širom BiH, ali i u Hrvatskoj i Srbiji. Izveden je na više uglednih festivala te dobio nekoliko nagrada.

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu.

“I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”, zapisao je o predstavi nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banjoj Luci pozorišni kritičar Mladen Bičanić.

Predstava će biti izvedena u 20 sati, najavili su iz MTM-a.