Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Prezentacija arheoloških otkrića na Butmiru

23/10/2017

Postignuti rezultati arheološke prospekcije lokaliteta prahistorijskog naselja “Butmir” bit će predstavljeni danas na Ilidži.

Kako je saopćeno, od 2016. godine do danas, na lokalitetu nacionalnog spomenika prahistorijskog naselja u Butmiru započet je projekt arheološke prospekcije i definiranja arheološkog potencijala.

Nakon dvije faze navedene prospekcije na ovom lokalitetu, Institut za arheologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu sa partnerima predstavlja postignute rezultate ovog projekta u raspostranjenosti arheoloških potencijala na lokacijama Bare, Poljoprivredni institut Ilidža i Termalna rivijera.

Organizatori i govornici na prezentaciji bit će predstavnici Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, Federalnog zavoda za zaštitu spomenika pri Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Instituta za arheologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Udruženja “Društvo arheologa 1894”, njemačkog Arheološkog institut Berlin, prof.dr. Blagoje Govedarica uime Centra za balkanološka ispitivanja, kao i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.