Kultura

Omladinski Film Festival

Prihod od ulaznica za film “Crvene Narukvice: Početak” Roditeljskoj kući

02/09/2019

Film će biti prikazan 9. septembra u Multiplexu Cinema City u sklopu programa Velikih 5, 11. OFF-a

Omladinski Film Festival (OFF) Sarajevo će sav prihod od prodatih ulaznica za film “Crvene Narukvice: Početak” donirati Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Film će biti prikazan 9. septembra u Multiplexu Cinema City u sklopu programa Velikih 5, 11. OFF-a.

Karte je moguće kupiti u Box Office Centru 11. OFF-a u BKC-u.

Projekciji filma prisustvovat će i članovi Udurženja “Mladice” i predstavnici Roditeljske kuće u Sarajevu, najavljeno je iz OFF-a.

Film govori o šest tinejdžera koji su, umjesto fudbala, druženja, škole i provođenja vremena sa porodicom, smješteni u bolnicu na duže vrijeme zbog borbe sa teškom bolešću. Suočavajući se sa životom i smrću, prvom ljubavi i kroz noćne ekspedicije kroz bolnicu, osnivaju Crvene narukvice i pacijenti sa različitim sudbinama i ličnostima u konačnici postaju najbolji prijatelji.

Inače, glavni glumac ovog filma Damian Hardung boravit će u Sarajevu 9. i 10. septembra kada će premijerno i predstaviti film.

Hardung će u utorak 10. septembra sa predstavnicima Festivala posjetiti mališane u roditeljskoj kući u Sarajevu, a na ceremoniji dodjele nagrada 11. OFF-a bit će mu uručen Zlatni prsten Festivala za glumački performans u 2018. godini u Netflixovoj seriji “How to Sell Drugs Online”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.