Kultura

bh. animatorica

“Prirodnom odabiru” Alete Rajič nagrada najbolje animacije Baku Film Festivala

16/12/2020

"Prirodni odabir" nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, a uz finansijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i Hrvatskog audio-vizualnog centra (HAVC)

Bosanskohercegovačka animatorica Aleta Rajič sedmi put je nagrađena za svoj animirani uradak “Prirodni odabir”, a ovog puta za najbolju animaciju na 11. Baku Film Festivalu u Azerbejdžanu.

Navedeni film premijerno je prikazan u takmičarskom programu 25. Sarajevo Film Festivala te u posljednjih godinu dana selektiran na preko 40 međunarodnih filmskih festivala, priopćeno je iz Kluba animatora Neretva.

Ističu kako je ovo sedma nagrada dodijeljena mladoj animatorici i filmskoj ekipi, uključujući prethodne na Festivalu animiranog filma u Banjoj Luci, SEE a Paris u Parizu, Accra Indie Film Festivalu u Gani, Star Film Festivalu u Sisku, Tulipoff u Kopenhagenu kao i posebno priznanje ASIFA-e na Animafestu u Zagrebu.

“Prirodni odabir” nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, a uz finansijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i Hrvatskog audio-vizualnog centra (HAVC), stoji u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.