Kultura

SFF

Privremeno se odgađa otvorenje multipleksa Cineplexx Sarajevo

08/10/2020

Planirali smo otvorenje s novim filmom o James Bondu "No Time to Die" čije je prikazivanje ipak pomaknuto na april 2021. godine, saopćeno je iz Press službe SFF-a

Sarajevo Film Festival oglasio se danas saopćenjem u kojem obavještava javnost da nažalost mora privremeno odgoditi otvorenje multipleksa Cineplexx Sarajevo.

Planirali smo otvorenje s novim filmom o James Bondu “No Time to Die” čije je prikazivanje ipak pomaknuto na april 2021. godine, saopćeno je iz Press službe SFF-a.

Kako se dalje navodi, industrija kino prikazivača se u cijelom svijetu suočava s pandemijom i trenutno je najveći problem multipleksa nedostatak sadržaja jer su filmski studiji odgodili početak prikazivanja novih filmova. Za očekivati je da će se ti datumi prilagoditi kada se otvore velika tržišta, što će se odraziti i na bosanskohercegovačko tržište.

-Naravno, ostajemo pozitivni i radimo na planovima za otvaranje, veselimo se Cineplexxu Sarajevu kao novom mjestu za uživanje u filmskim hitovima, kao i partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom – poručili su iz SFF-a.

O datumu otvorenja multipleksa Cineplexx Sarajevo, dodaje se, javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.