Kultura

Prodaja ulaznica za balet na ledu ruskog državnog baleta počinje u četvrtak

10/10/2017

Prodaja ulaznica za jedinstveni vizuelno-muzički događaj u Sarajevu, balet na ledu St. Petersburg državnog baleta, počet će u četvrtak, 12. oktobra.

Ulaznice za ovaj istinski spektakl, koji će biti održan 19. novembra u KSC Skenderija, prodavat će se na blagajni Bosanskog kulturnog centra Sarajevo, na platou Skenderija i u prodajnoj mreži kupikartu.ba.

Da bi što većem broju posjetilaca dao priliku da prisustvuju ovom atraktivnom događaju, koji već sada plijeni veliku pažnju javnosti, organizator je definisao širok raspon cijena ulaznica već od 15,00 KM. Sva mjesta su sjedeća, a gledalište je numerisano.

Ovo je  prvi put da publika u Sarajevu ima priliku da pogleda balet na ledu i to St. Petersburg državnog baleta koji predstavlja jedan od bisera Rusije. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od sedam hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.

St. Petersburg državni balet pred sarajevskom publikom će izvesti predstavu “Labuđe jezero”.

Zamjena ulaznica za ranije najavljeni pa otkazani nastup, moguća je do srijede, 11. oktobra u 17.00 sati.

Nakon tog datuma, svi oni koji nisu uspjeli zamijeniti svoje ulaznice se trebaju javiti na na email adresu ulaznice@sarajevodisk.com ili na broj telefona +387 61 289 789 da bi se za njih organizirao poseban termin zamjene, saopćeno je iz Sarajevodiska.

Ruski umjetnici napustili Sarajevo, vratiće se kada dođe voda