Kultura

Produžen rok za prijave za učesnike projekta Hoćeš kod mene?

20/10/2017

Volite film? A strip? Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku? Onda znajte da imate još samo dva dana da se prijavite na Hoćeš kod mene? – umjetnički laboratorij filma i stripa koji organizuje Pravo Ljudski Film Festival u sklopu svog programa Zumiraj prava za mlade.

Čekamo 20 mladih kreativaca spremnih da se upuste u jednogodišnju avanturu koja će ih uvesti u svijet filma i stripa, upoznati sa filmskim i strip umjetnicima, omogućiti im da razmijene znanja, iskustva i simpatije u polju filma i stripa i zajedno stiču životna iskustva, gradeći istovremenu jedinstvenu platformu za kreativno izražavanje. Prethodno iskustvo nije neophodno!

Projekat obuhvata petodnevne radionice filma i stripa koje će se održati u jednom od projektnih gradova iz kojih učesnici dolaze, kao i u jednom od ostalih spomenutih gradova. Učesnici će pritom biti smješteni kod svojih vršnjaka, odnosno učesnika/ce iz grada u kojem se održava radionica, a zauzvrat će u svom domu i gradu ugostiti drugog učesnika/cu. NAPOMINJEMO da sve troškove učešća (smještaj u Sarajevu, putovanje i hrana) snose organizatori. Porodice u kojima učesnici/ce budu smješteni će dobiti novčanu naknadu za troškove.

Prva zajednička aktivnost će biti učešće na Zumiraj prava festivalu za mlade u okviru 12.

Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu u periodu od 10. do 13. novembra 2017. godine.

Prijaviti se možete ako:

– Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku;
– Želite učiti i dobiti pratkične vještine o filmu i stripu;
– Želite putovati u jedan od projektnih gradova i ugostiti jednog/u vršnjaka/ vršnjakinju u svom domu na 5 dana tokom proljeća 2018. godine.

Prijavljujete se putem sljedećeg formulara, a potrebno je da pošaljete i:

– svoj crtež, ukoliko crtate;
– svoju omiljenu sliku (fotografiju koju ste napravili, sliku tvog omiljenog slikara/icu, ili vizuelni rad nekoga koga znate ili ne znate, itd.). Opišite nam šta vidite na slici koju ste nam poslali, ali također i ono što ne vidite. Ispričajte nam priču koju vam vaša omiljena slika govori.

Prijave šaljete na adresu apliciram@pravoljudski.org. PRODUŽENI rok za prijavu je 18.10.2017.

Hoćeš kod mene? se organizuje uz podršku Američke ambasade u BiH. Za više informacija i eventualna pitanja, molimo vas da nam pišete na apliciram@pravoljudski.org

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.