Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enver Halilović

Profesor iz Tuzle napisao knjigu o životu i smrti svoje kćerke

Enver Halilovic knjiga Eroldina Halilovic

Knjiga pokušava ponuditi odgovore na fundamentalna pitanja o prirodi i vrijednosti smrti kroz neku vrstu životopisa prerano preminule kćeri koja je u svom kratkom, a vrlo ispunjenom životu, pokazivala mnoge izvrsnosti

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića u Sarajevu promovirana je knjiga Envera Halilovića “Eroldina Halilović – utihla svjetlost”.

U knjizi Halilović piše o svojoj kćerki, o posebnosti njene životne putanje i o njezinoj smrti, javlja BHRT.

Knjiga pokušava ponuditi odgovore na fundamentalna pitanja o prirodi i vrijednosti smrti kroz neku vrstu životopisa prerano preminule kćeri koja je u svom kratkom, a vrlo ispunjenom životu, pokazivala mnoge izvrsnosti.

“Pokušao sam da napravim jednu monografsku biografiju, neobičnog tipa u kojoj se ne govori samo u hronološkom smislu o čistim podacima iz njene biografije nego su ti podaci iz njene biografije obraloženi i uklopljeni u jedan pogled na svijet kakav sam ja mislio da je izgradila moja Eroldina, a isto tako i u moj pogled na svijet”, kaže autor knjige.

Autorska pozicija roditelja koji je nadživio svoje dijete, koja ne može biti teža i nezahvalnija, ovom spisu daje posebnu vrijednost.

“Riječ je o jednoj jedinstvenoj knjizi, knjizi koja ne predstavlja samo biografiju ili sjećanje na bližnjega već jedan iskonski, istinski, neprtvarni, autentični doživljaj smrti kao takve i smrti najbliže osobe kao takve”, navodi predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod Sanjin Kodrić.

“Posve nesvakidašnja vrijedna knjiga, vrijedna za pročitati, za pokupiti iskustva s kojima svi u svakom momentu možemo biti suočeni”, smatra promotor Almir Zalihić.

Ovu knjigu, kako je istaknuto, ponajprije i ponajviše odlikuju iskrenost i neposrednost, vrsta je lične i duboko intimne historije.