Šestu godinu zaredom

“Proljeće u Buybooku” počinje 23. aprila, brojne knjige na popustu

Proljece 2021 1

Ovogodišnja manifestacija počinje 23. 4. na Dan knjige i autorskih prava i trajat će do kraja aprila

Šestu godinu zaredom, sada već tradicionalno, kraj mjeseca aprila bit će u znaku “Proljeća u Buybooku”.

Ovogodišnja manifestacija počinje 23. 4. na Dan knjige i autorskih prava i trajat će do kraja aprila. Sva Buybookova izdanja tih sedam dana bit će na popustu od 30 do 50%, a izdanja drugih izdavača 20%. Pogodnosti će važiti u sarajevskoj (Radićeva 4) i tuzlanskoj (TC Mercator) knjižari kao i na web shopu buybook.ba i buybook.hr.

Posebno izdavajamo nove naslove iz naše ovogodišnje produkcije – „Lumpen novela“ Roberto Bolaño, „Pričaj im o bitkama, kraljevima i slonovima“ Mathias Énard, „Knjiga odlazaka“ Velibor Čolić, „Isus na dovratku“ Goran Sarić, „Sjeverni nasip srca“ Naida Mujkić, „Drugi zakon termodinamike“ Drago Glamuzina, „Pokopani div“ Kazuo Ishiguro, „Ponoćno sunce“ Stephanie Meyer, „Harry Potter i princ poluplave krvi“ J. K. Rowling, „Velika magija“ Elizabeth Gilbert, „Zemlja drugih“ Lejla Slimani, te kapitalno djelo Brendana Simmsa „Hitler: Samo svijet je bio dovoljan“. Tu su i reizdanja od ranije poznatih knjiga „Uhvati zeca“ Lane Bastašić i „Kraljevi i kraljice Bosne“ Emira Durmiševića.

Pored toga, pristigao nam je veliki broj izdanja na engleskom jeziku koji će u toku „Proljeća u Buybooku“ biti na sniženju 20%.

Radno vrijeme sarajevske knjižare radnim danom je od 9 do 20 sati, subotom od 10 do 18 sati, a tuzlanske od ponedjeljka do subote od 9 do 20 sati, a nedjeljom od 10 do 16 sati.