Kultura

početni korak

Promocija časopisa “Librum” na Mostarskom ljetu

15/07/2021

"Zadatak časopisa 'Librum' također je da na jednom mjestu skupimo postignuća Narodne biblioteke Mostar u jednoj godini, te da ta postignuća ostanu dugoročno zabilježena", saopćili su organizatori.

U okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” u Narodnoj biblioteci Mostar (odjeljenje Luka), večeras u 20 sati bit će održana promocija časopisa “Librum” god 1/broj 1.

Časopis će promovirati direktor Narodne biblioteke Mostar Rasim Prguda, mr. Nusret Omerika te Slađana Škoro, dipl.bibliotekar. Moderator će biti profesorica Anisa Mujić, dok će u muzičkom dijelu programa nastupiti Adnan Pajević.

Zadatak ovog časopisa je da da skroman doprinos kulturnom razvoju bosanskohercegovačkog društva, kao i obogaćivanje kulturnog prostora novim stručnim i naučnim informacijama, te diseminacija i primjena već postojećeg znanja.

“Prvi broj časopisa predstavlja početni korak, a naša želja je da izlazi svake naredne godine, te da pronađe put do svojih čitalaca. Svjesni smo da nam je 2020.godina donijela niz neugodnosti koje smo, možemo reći, dobro savladali, ali nadamo se da će nam 2021.godina donijeti mnogo uspjeha i nove pobjede.

Zadatak časopisa ‘Librum’ također je da na jednom mjestu skupimo postignuća Narodne biblioteke Mostar u jednoj godini, te da ta postignuća ostanu dugoročno zabilježena”, saopćili su organizatori.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.