u završnoj fazi

Promocija dokumentarnog filma o Sarajevu “Vidiš li ovaj grad…” najavljena za februar

l_4145bd7c63d74513be7d384b7071e736 (1)

Film, čija je tema glavni grad Bosne i Hercegovine, kako kaže autor, ulazi u „mirnije vode

Dokumentarno-igrani film „Vidiš li ovaj grad…“, pod okriljem Bostel produkcije, ulazi u svoju završnu fazu, a scenario i režiju ovog filma o Sarajevu potpisuje sarajevski novinar Admir Beganović.

Film, čija je tema glavni grad Bosne i Hercegovine, kako kaže autor, ulazi u „mirnije vode“.

– Skoro pet godina radimo na filmu. Korona je usporila tempo, ali i privatne i poslovne razne opstrukcije koje su pratile mene i ekipu. Kao da nekome nije stalo da se film završi. Ali ,o tome drugi put. Film je jedna lijepa priča o Sarajevu, od njegovog nastanka do današnjih dana, sa mirisom arhaizma, ali i novih aroma. Priča o multietničnosti, o gradu i ljudima. Osim dodira starog i novijeg Sarajeva u filmu se pojavljuju ljudi koji su u svom segmentu djelovanja obilježili jedno vrijeme značajno za Šeher ali i „obična raja“. U razumnim intervalima pojavljuju se Halid Bešlić, Vahidin Musemić, Dragan Vikić, Gordan Muzurović, Emir Hadžihafizbegović, Abdulah Sidran, Hadis Zubanović i mnogi drugi ali i vozači, trgovci, djeca Sarajeva…- kazao je autor.

Beganović je dodao da je Sarajevo priča koja ne može biti do kraja ispričana, saopštila je produkcija.

– Uvijek ga je malo, ali odgovorno tvrdim da je „Vidiš li ovaj grad…“ najkompletnija do sada. Film je preskupa priča, ali snalazimo se. Nedostaje jos malo novca, ali izgurat ćemo – dodao je Beganović.

Promocija filma „Vidiš li ovaj grad…“ očekuje se u februaru 2023. godine.