Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spisateljski prvijenac

Promocija knjige Marsele Sukić u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

marsela sukic

Autorica je samohrana majka dvoje djece, a po zanimanju turistički agent. Sa pojavom neizlječive bolesti, okrenula se pisanju, svojoj, kako sama kaže, prvoj i najvećoj ljubavi

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u subotu, 11. marta u 19 sati, biće promovirana knjiga „Pisma moje duše“, spisateljski prvijenac autorice Marsele Sukić.

“Ovo djelo je produhovljeno, realistično u prikazima života kakav jeste, surov, težak ali ipak onakav kakvim ga mi vidimo. Ovo je knjiga spoznaja uobličena kroz pisma, kroz razgovor sa samima sobom, sa drugima. Pisma su pisana srcem, a teme su životne. Pisana su dušom i na poseban način osvjetljavaju put u tami. I ako je spisateljica mogla proći sve prepreke čvrsto, na nogama, tražeći smisao u svemu što je okružuje, možemo imi. I to je ta refleksivna, dinamička i odgojna dimenzija knjige – tjera nas na promišljanja i propitivanja osebi, o životu, o svemu”, navodi recenzentica prof. Alma Taletović.

Marsela Sukić rođena 1982. godine. Samohrana je majka dvoje djece, a po zanimanju turistički agent. Sa pojavom neizlječive bolesti, okrenula se pisanju, svojoj, kako sama kaže, prvoj i najvećoj ljubavi.

Pojavila se kao recenzent djela mnogih bh autora. Živi i radi u Sarajevu.