Kultura

autora Stanislava Vukorepa

Promocija knjige “Sjahali kićeni svatovi” u Neumu

13/08/2019

U knjizi autor kao dugogodišnji čuvar baštine, tradicije i historiji opisuje običaje pučkih svadbi starih sto do sto pedeset godina, koji čine iznimno važan segment nematerijalne kulturne baštine koja je posebno ugrožena

Knjiga autora Stanislava Vukorepa “Sjahali kićeni svatovi” bit će predstavljena u srijedu, 21. augusta, u Grand hotelu Neum s početkom u 20 sati.

Uz autora, knjigu će predstaviti moderatorica Vesna Slobođan, akademik Mladen Bevanda i zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Raguž, a u muzičkom dijelu nastupit će Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Stolac.

U knjizi autor kao dugogodišnji čuvar baštine, tradicije i historiji opisuje običaje pučkih svadbi starih sto do sto pedeset godina, koji čine iznimno važan segment nematerijalne kulturne baštine koja je posebno ugrožena, priopćeno je iz Općine Neum.

Promocija knjige odvržat će se u sklopu obilježavanja Dana Općine Neum i proslave blagdana zaštitnice neumske župe – Gospe od zdravlja, a iz Općine su pozvali sve zainteresirane kako bi osjetili bogati duh kulturne baštine ovoga kraja, te time iskazali zahvalnost Stanislavu Vukorepu na godinama vrijednog rada i istraživanja, stoji u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.