najavljena za 19. novembar

Promocija knjige Tomislava Jakića “Točno na Tacno.net – Svijet u kojem živimo”

tacno

Uz autora, o knjizi će govoriti Azra Kazija, Zlatko Dizdarević i Nikola Vučić

Promocija knjige “Točno na Tacno.net – Svijet u kojem živimo” autora Tomislava Jakića u izdanju Centra za kritičko mišljenje, održat će se u subotu, 19. novembra, s početkom u 19 sati u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.

Uz autora, o knjizi će govoriti Azra Kazija, Zlatko Dizdarević i Nikola Vučić.

Tomislav Jakić rođen je 1943. u Zagrebu gdje je i maturirao i diplomirao na Pravnome fakultetu. Prošao je obuku i u internoj novinarskoj školi tadašnje Radio-televizije Zagreb, kao jedan od njezinih stipendista.

Novinarstvom se počinje aktivno baviti od proljeća 1967. u Vanjsko-političkoj redakciji Televizije Zagreb (kasnije Hrvatske televizije). Kroz niz godina jedan je od prezentatora i komentatora vijesti iz svijeta u središnjoj informativnoj emisiji, TV Dnevniku, a u nekoliko je navrata i uređivao Dnevnik.

Autor je posebnih emisija koje su se bavile utrkom u naoružanju, ratom u Vijetnamu, krizom na Bliskom istoku, ujedinjenjem Njemačke, operacijom Pustinjska oluja i, nakon njegove smrti, mjestom i ulogom Josipa Broza Tita na međunarodnoj sceni. Jedini je novinar iz Jugoslavije, odnosno bilo koje socijalističke zemlje koji je posjetio Zapovjedništvo protuzračne obrane SAD-a i Kanade ukopano u masivu Rocky Mountainsa.

Dobitnik je godišnje nagrade Zlatno pero Društva novinara Hrvatske, priznanja Jugoslavenskog televizijskog festivala u Portorožu, a 70-ih godina prošloga stoljeća u anketi revije Studio, glasovima čitatelja, tri je godine biran za najpopularnijeg televizijskog novinara.

Nakon umirovljenja vraća se ponovo novinarstvu i objavljuje u samostalnom  sedmičniku Novosti u Zagrebu, a od 2020. piše isključivo za portal tacno.net iz Mostara, priopćili su organizatori.