Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srebrenica

Promocija kulture kroz različite aktivnosti i programe “Kuće dobrih tonova”

kuca_dobrih_tonova (1)

Prema njegovim riječima, početkom iduće godine bi trebali početi s realizacijom projekta razmjene studenata kako bi jedni sa drugima podjelili muzička iskustva

“Kuća dobrih tonova” u Srebrenici kroz različite aktivnosti radi na promociji kulture, muzike i kvalitetne edukacije, a dosad su imali više od 150 koncerata širom Evrope te ostvarili uspješnu saradnju i s drugim umjetničkim organizacijama iz cijelog svijeta.

Generalni menadžer i umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova“ Ismar Porić kazao je Feni da su tokom ove godine počeli s edukativnom umjetničkom platformom, novim projektom razmjene studenata.

– Mladom čovjeku potrebna su nova znanja i vještine. Pod mentorstvom profesora Geralda Wirtha i u saradnji sa Wirth Music Academy širimo mrežu organizacija, muzičkih radnika iz cijelog svijeta sa jasnom ambicijom da se kroz posebno osmišljene programe, koncertne aktivnosti, seminare, radionice i mnoge druge aktivnosti radi na promociji kulture, muzike, kvalitetne edukacije i umrežavanja – kazao je Porić.

Prema njegovim riječima, početkom iduće godine bi trebali početi s realizacijom projekta razmjene studenata kako bi jedni sa drugima podjelili muzička iskustva.

Porić također navodi da je potpisan sporazumom o saradnji sa muzičkim kućama iz Bihaća, Zagreba i Beograda te da je cilj da se mladim ljudima i muzičkim pedagozima omogući pristup kvalitetnim, modernim znanjima, vještinama i stručnim sadržajima.

– Potpisali smo oficijelni sporazum o suradnji sa JU Umjetnička škola ‘Nusret Keskin – Braco’ Bihać, a nakon toga smo posjetili Zagreb, gdje smo potpisali oficijelni sporazum o suradnju sa Ricardom Luque, predsjednikom Sustav orkestara djece i omladine – El Sistema Hrvatska. Potom je uslijedilo potpisivanje sporazum o saradnji sa izvršnom direktorom Music Art Project iz Beograda Đurđom Papazoglu. Radujemo se budućim zajedničkim projektima. Također, u planu je održavanje koncerta do kraja godine, ali nije sigurno da li će biti otvoren za javnost ili će biti održan u online formatu. Muzika je univerzalni jezik i tim jezikom govorimo – potcrtao je Porić.

Za svoj rad i projekte koje realizuju dosad su dobili više vrijednih priznanja iz svijeta.

Ovih dana učesnici “Kuće dobrih tonova“ su snimali audio i video materijal za nacionalnu himnu Austrije.

Ova ustanova djeluje punih jedanaest godina i sve aktivnosti su besplatne za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana. Stotine djece i mladih iz tog područja uključeni su u desetine projekata, koncerata, putovanja i posjeta.

Misija Kuće dobrih tonova u Srebrenici je da grad učini boljim i da djeci mladima u Srebrenici, Bratuncu, Potočarima i onima koji žive u udaljenim ruralnim sredinama, omogući pristup kvalitetnim znanjima, vještinama i sadržajima.