Promocija novog broja književnog časopisa “Život”

zivot casopis222

Promocija novog broja književnog časopisa Život bit će upriličena u utorak, 11. rujna, s početkom u 19 sati u Ćorovića kući u Mostaru, u organizaciji Društva pisaca BiH i SPKD Prosvjeta, Mostar.

Promotori će biti književnici Matija Bošnjak, Naser Šećerović, Goran Karanović i Almir Bašović, urednik časopisa.

Novi broj književnog časopisa Život donosi niz zanimljivih sadržaja. Naslovnica i uvodni blok posvećeni su prerano preminulom pjesniku, publicisti i dramskom piscu Predragu Luciću. Uz uobičajeno veliki broj prikaza knjiga objavljenih kod nas, tu je i nova rubrika u kojoj se predstavljaju knjige koje su u dvadesetak jezika i kultura obilježile 2017. godinu. Osim tekuće književne produkcije pisaca iz BiH i regije, novi broj Života donosi pregled i onoga što pišu bh. pisci koji žive u Danskoj.

U rubrici Govor drugih čitatelji Života mogu pronaći vrlo zanimljiv i opsežan pregled suvremenih turkofonskih književnosti, kao i dijelove iz suvremenog omanskog romana. Tu su i stalne rubrike koje se bave odnosom književnosti i novih medija, aspektima govora, kao i niz prijevoda poezije i proze sa svjetskih jezika.