Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

autorice Adise Busuladžić

Promocija romana “Seks i rat” u mostarskom Centru za kulturu

l_9e248d2c30a2fbf5261bee5480c72287

Ovo je Adisin prvi roman, a o njemu će na mostarskoj promociji, uz autoricu, govoriti i Vanja Iličić, Aleksandar Bećić te Dario Terzić, najavljeno je iz Centra za kulturu

Knjiga “Seks i rat” novinarke i publicistkinje Adise Busuladžić bit će promovisana u mostarskom Centru za kulturu u srijedu, 18. maja, s početkom u 19 sati.

Ovo je Adisin prvi roman, a o njemu će na mostarskoj promociji, uz autoricu, govoriti i Vanja Iličić, Aleksandar Bećić te Dario Terzić, najavljeno je iz Centra za kulturu.

“Čitajte ‘Seks i rat’. Lakši će vam postati vaš vlastiti zarez između života prije i života poslije rata”, napisao je u recenziji ove knjige Miljenko Jergović.

Adisa Busuladžić rođena je u Mostaru, a novinarstvom se počinje baviti krajem osamdesetih prošlog stoljeća, još za vrijeme studija žurnalistike na sarajevskom Fakultetu političkih nauka kada je surađivala u redakcijama Naših dana, Valtera i Oslobođenja.

Istovremeno je pisala za novosadski Stav i ljubljansku Mladinu. Nakon završetka studija, nastavlja raditi za Oslobođenje, Slobodnu Bosnu i talijansku agenciju ANSA. U toku rata u Bosni i Hercegovini djeluje kao novinar te kao prevodilac i producent za španjolski nacionalni servis ETV i talijanski dnevni list La Repubblica.

Početkom 1995. godine odlazi u Sjedinjene Američke Države. Uz brojne poslove u nevladinom sektoru, 2000. godine je magistrirala na Fakultetu za međunarodne odnose Univerziteta u Washingtonu.

U ljeto 2002. se vraća u Bosnu i Hercegovinu gdje je bila angažirana na razvojnim projektima OSCE-a i USAID-a. Četiri godine je radila za USAID u Afganistanu te za OSCE u Ukrajini. Doktorand je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Povremeno objavljuje tekstove u novinama kao što su Slobodna Bosna i Start te na portalima Analiziraj.ba, Bosna global, Prometej.