Kultura

Centar kulture i mladih

Promocija stripa “Sarajevska priča” polaznika škole stripa CKM-a

24/11/2020

"Sarajevska priča" će dobiti i svoj nastavak u kojem će kroz kreiranje likova, crtanje skica i tabli stripa te popratnim tekstom biti dočarano novije doba grada

Promocija i izložba prvog strip izdanja polaznika škole stripa JU Centar kulture i mladih Sarajevo ”Sarajevska priča” bit će upriličena danas u Fotogaleriji Jelićeva.

Strip je baziran na tekstu Borisa Lalića i govori o razvoju grada još od perioda neolita, kroz njegovu interesantnu, dinamičnu i veoma bogatu historiju.

Na projektu su radili umjetnički rukovodilac škole Majo Pavlović, sarajevski strip autor, vizualni umjetnik i nastavnik Likovne kulture u Osnovnoj školi Čengić Vila 1, bh. književnik Boris Lalić i polaznici Ivan Ćulina, Ilma Tuka, Jasmin Vuk, Adnan Gegić, Jelena Popović, Tina Zvečevac, Nina Bogdanović, Matea Frajković, Emin Jaganjac i Ajla Hasanbegović.

“Sarajevska priča” će dobiti i svoj nastavak u kojem će kroz kreiranje likova, crtanje skica i tabli stripa te popratnim tekstom biti dočarano novije doba grada, koji je zbog svoje duge historije i vjerske i kulturne raznolikosti vječita inspiracija za sve umjetničke izražaje, pa tako i za devetu umjetnost, saopćeno je iz Centra kulture i mladih.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.