Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

peti po redu

Promocijom zbirke pjesama Željka Ivankovića sutra se otvara Vareš Art Festival

zeljko ivankovic

Govoreći za Fenu o Vareš Art festivalu (VAART ) i predstojećoj promociji Ivanković istiće da Vareš ima veoma živu kulturnu scenu, što je vidljivo u svakom godišnjem dobu

Peti Vareš Art Festival u organizaciji Centra za kulturu i edukaciju Vareš otvara se u petak, 22. jula, promocijom nove Željka Ivankovića “Jeruzalemski murali”.

Govoreći za Fenu o Vareš Art festivalu (VAART ) i predstojećoj promociji Ivanković istiće da Vareš ima veoma živu kulturnu scenu, što je vidljivo u svakom godišnjem dobu.

– Možda je ponajživlja ona ljetna kad se u Varešu okupi brojna dijaspora, Varešani razasuti svijetom. Otuda sam ugodno obradovan da su organizatori 5. Vaarta odlučili da ove godine ovu manifestaciju otvore sa mnom i mojim novim književnim djelom. Svjestan sam da poezija nije baš intrigantna umjetnost, kao primjerice neka glazbena večer, možda ne ni kao izložba slika ili promocija proznog djela, ali i svjestan kako poezija privlači izuzetno biranu publiku i kako će ovim činom otvorenja ove manifestacije dobiti svi oni koji će se tu naći. Ja sam zbog toga veoma počašćen -kazao je Ivanković.

Osim promocije knjige Željka Ivankovića tokom Vareš Art festivala održavat će se i izložbene aktivnosti, kazališne predstave i scensko-izvedbene aktivnosti, koncertne aktivnosti i književno-poetske promocije.

VAART će trajati do 29. jula.