Kultura

heroji našeg vremena

Promovisana knjiga posvećena djeci s cerebralnom paralizom

09/10/2021

Urednica knjige Emira Švraka iz Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije BiH ovom prilikom je istakla da je riječ o knjizi koja je i stručna i autobiografska

Knjiga „Djeca s cerebralnom paralizom heroji našeg vremena „ Selvedina Dedića i saradnica Admire Desić i Amele Talić promovisana je danas u prostoru Bosanske kuće u okviru Sarajevskog sajma knjiga.

Urednica knjige Emira Švraka iz Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije BiH ovom prilikom je istakla da je riječ o knjizi koja je i stručna i autobiografska.

-Autobiografska knjiga jednog fenomenalnog oca kakav je Selvedin Dedić, njegove supruge i jedne djevojke koja ima cerebralnu paralizu – profesorice bosanskog jezika koja radi u Udruženju „Dlan“. Ovo je jubilarna deseta knjiga u izdanju Saveza. Deseta knjiga za 10 godina uspješnog rada – kazala je Švraka

Švraka je navela da u ovoj knjizi plijene iskrenost i ljubav.

-I vi ne možete da ostanete nedirnuti. Mislim da ova knjiga može da dotakne dušu i misli svakog čovjeka. Da vrati neophodnu empatiju koju smo možda u ovom vremenu malo izgubili – kazala je Švraka.

Autor knjige Selvedin Dedić kazao je da osobe s cerebralnom paralizom ne dozvoljavaju da ih neko sažaljeva.

– To su osobe koje su trude, koje se bore. Osobe koje zaista mogu puno toga da postignu. One su veoma jake, veoma sposobne. Samo im treba dati malo više prostora i malo više vremena da se one i dokažu – poručio je Dedić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.