Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

“Prosvjetin” Božićni koncert 5. januara u Narodnom pozorištu

030119prosvjeta_markica (1)

Ulaznice za koncert su već puštene u prodaju

Srpsko prosvjetno kulturno društvo (SPKD) “Prosvjeta” i ove godine će održati tradicionalni Božićni koncert, koji je najavljen za 5. januar u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Savo Vlaški naveo je na današnjoj pres konferenciji da je ovo deveta godina kako društvo organizuje taj praznični koncert koji je postao prepoznatljiv i posjećen.

U programu koncerta nastupit će Muzički sastav “Katera” koji je predstavio voditelj sastava i profesor crkvene muzike jerej Vidak Vujadinović. On je istaknuo da je sastav nastao kako bi upotpunio svečanosti i praznike koje proslavlja pravoslavna crkva.

Sastav “Katera” radi tri godine i već je postigao značajne rezultate. Djeluje pri hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu, a sastavljen je od studenata i saradnika sa Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Repertoar mu čini duhovna muzika, narodna (etno) muzika i sevdalike.

Osim sastava “Kartera”, kojem je ovo prvo gostovanje na “Prosvjetinom” Božićnom koncertu u Sarajevu, nastupit će i Kamerni mješoviti hor “Lola”, te “Trio Eudiates”.

Ulaznice za koncert su već puštene u prodaju.