Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Prosvjetin Božićni koncert u srijedu u Narodnom pozorištu

bozicni koncert prosvjeta

Novoimenovani predsjednik Društva Nedeljko Masleša kazao je da SPKD Prosvjeta i ove godine organizira svečani koncert u čast pravoslavnog Božića, te da se nada da će koncert upotpuniti prazničnu atmosferu

Povodom održavanja 12. Božićnog koncerta, koji će biti organiziran 5. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo u organizaciji SPKD Prosvjeta, u prostorijama Društva je upriličena pres-konferencija.

Predsjednik Upravnog odbora SPKD Prosvjeta i umjetnički kreator koncerta Dejan Garić kazao je “da nakon prošle godine, i online i tv nastupa, ovoga puta će koncert biti održan pred publikom, uz svo poštovanje epidemioloških mjera. Što znači smanjen kapacitet sale, te ulazak uz posjedovanje potvrde o vakcinisanju, ili prebolovanom COVID 19, ili negativnom testu – naveo je Garić.

On je istakao da će na ovogodišnjem koncertu nastupiti novoformirani Prosvjetin ansambl koji nosi ime po velikanu muzičke scene, i nekadašnjem predsjedniku Društva – Kamerni ansambl “Teodor Romanić”.

-Pored njih, nastupit će i muzički sastav “Katera”, Tatjana Romanić i Milica Pap, te prvi put na našim koncertima, gosti iz Beograda – Gradski hor Beograd – naveo je Garić.

Novoimenovani predsjednik Društva Nedeljko Masleša kazao je da SPKD Prosvjeta i ove godine organizira svečani koncert u čast pravoslavnog Božića, te da se nada da će koncert upotpuniti prazničnu atmosferu.

-Smatramo da ovim koncertom Prosvjeta doprinosi obogaćivanju sveukupne kulturne scene u Sarajevu, pa prema tome i u Bosni i Hercegovini. Naša je želja da koncertni program pobudi osjećaj zadovoljstva i radosti, zbog nadolazećeg Božića. Želimo također da ovaj svečani događaj na određeni način doprinese čuvanju i njegovanju tradicije međusobnog razumjevanja, uvažavanja i poštovanja – kazao je Masleša.

Prihod sa koncerta će biti iskorišten za stipendiranje nadarenih učenika i studenata.

Na pres-konferenciji je također istaknuto da SPKD Prosvjeta ove godine obilježava 120. godina postojanja.