Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sevdah drama

Prva repriza predstave “Što te nema” u petak u Narodnom pozorištu Mostar

santic (1)

Predstavu karakterizira izvrsna glumačka postava tri kazališne kuće, kostimi karakteristični za razdoblje u kojem se radnja odvija, te sevdah

Prva repriza predstave “Što te nema…”, autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, bit će odigrana na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 25. oktobra, u 20 sati.

Riječ je o prvoj koprodukcijskoj predstavi Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske, dok je izvršni producent Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Gradski odbor Mostar.

Sevdah drama “Što te nema …” po prvi put postavlja na “daske koje život znače” priču o životu poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, o njegovoj nesretnoj ljubavi s Ankom Tomlinović, ali o i tadašnjem Mostaru. Predstavu karakterizira izvrsna glumačka postava tri kazališne kuće, kostimi karakteristični za razdoblje u kojem se radnja odvija, te sevdah koji se prožima kroz cijelu predstavu i podsjeća nas na duh vremena u kojem je Šantić živio.

U predstavi igraju: Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić (NPRS Banja Luka); Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Ajla Hamzić i Vedran Vilogorac (NP Mostar); Ivan Skoko (HNK Mostar) te Elmedin Balalić Titi, Aleksa Krulj / Dino Spahić i Aljoša Golo / Igor Buhovac.

Scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan, a kostimografiju Ivana Ristić.