Kulturni centar

Prvi festival putopisa u BiH “Hercegovina Travel Fest” u maju u Ljubuškom

Hercegovina Travel Fest (1)

Program festivala počinje u četvrtak, 5. maja, kada će Davor Rostuhar održati predavanje „Ljubav oko svijeta”, a posjetitelji će moći pogledati i film

Turistička zajednica Grada Ljubuškog organizira 1. Hercegovina Travel Fest, prvi festival putopisa u BiH koji će se održati od 5. do 7. maja u Kulturnom centru Ljubuški.

Na trodnevnom festivalu, uz bogat prateći program, nastupit će Goran Milić, Davor Rostuhar, Robert Dacešin, Putoholičari, Jurica Galić-Juka i Ivan Kapović, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

“Život je jedno veliko putovanje. Svijet je knjiga, oni koji ne putuju vide samo prvu stranicu. Mi smo tu da vam otvorimo tu knjigu kroz razne sadržaje i putopisna predavanja koja će zasigurno zagolicati vašu maštu i obogatiti um”, navode organizatori.

Dodaju kako im je želja svim zaljubljenicima u avanture približiti ljepote svijeta i putovanja, a da će im u tome pomoći putnici i avanturisti koji nose putovnice pune pečata i srca puna iskustava s brojnih zanimljivih i egzotičnih destinacija.

“Misija nam je pokazati da se svi mogu odvažiti i usuditi učiniti prvi korak. Posebno ćemo obratiti pozornost na generacije koje dolaze da bi im pokazali ljepotu svijeta i razbili moguće strahove. Ovo je tek prvi od mnogih festivala posvećenih ljepoti putovanja i istraživanja. Naš cilj je potaknuti ljude da putuju i svakodnevno promišljaju o razbijanju barijera i predrasuda. Svake godine naš Hercegovina Travel fest bit će veći, zanimljiviji i s puno novih iznenađenja”, poručili su organizatori.

Program festivala počinje u četvrtak, 5. maja, kada će Davor Rostuhar održati predavanje „Ljubav oko svijeta”, a posjetitelji će moći pogledati i film.

U petak, 6. maja, od 19 do 21 predavanja će održati Jurica Galić Juka (Egipat, drevne tajne), Ivan Kapović (Old spice, Afrička ekspedicija), te Robert Dacešin (Kako putovati i pri tom zarađivati).

Program zadnjeg dana festivala u subotu, 6. maja, otvorit će Putoholičari u 19 sati, Goran Milić (What's Up Ljubuški) će govoriti od 20 sati, dok je panel rasprava svih sudionika predviđena za 21 sat.