Kultura

19. decembra

Prvi solistički koncert Marka Louisa u Mostaru

13/12/2019

Do sada je izdao tri albuma, "Shine on me", "Beskraj" i "Euridika", a sa pjesmom "Ninana" najavljuje i četvrti, pod nazivom "Sloboda"

Vrsni muzičar , tekstopisac, pjevač, producent i nekadašnji košarkaški reprezentativac Njemačke, Marko Louis, kojeg nazivaju Balkan – soul autor, održat će 19. decembra svoj prvi solistički koncert u Mostaru.

U saradnji sa Tuborgom, koncert će biti upriličen u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

“Već tri godine održavam koncerte u regiji i konačno me put naveo ka Mostaru. Mostar je grad sa dušom. Čast mi je i radujem se predstavljanju tamošnjoj publici”, kazao je Marko Louis.

Do sada je izdao tri albuma, “Shine on me”, “Beskraj” i “Euridika”, a sa pjesmom “Ninana” najavljuje i četvrti, pod nazivom “Sloboda”. Sarađivao je sa brojnim kolegama iz svijeta muzike, poput Bože Vreće, a posebno dragom ističe saradnju sa bh. bendom Helem Nejse, te da su danas, osim poslovnih partnera, i veliki prijatelji, priopćeno je iz Kosače.

“Saradnja sa Helem Nejse je počela sa pesmom ‘Kabadahija’ koja je pesmo o našoj generaciji i o ljubavi. Iz saradnje se rodilo veliko prijateljstvo i veoma često sarađujemo što autorski, tako i u studiju. Momci su divni ljudi i imaju viziju”, kazao je.

U Mostaru će publici predstaviti i obradu pjesme britanskog elektronskog pop benda Clean Bandit “Rockabye”, koja je nastala u sklopu Tuborg open kampanje ovog ljeta.

“Publika je pjesmu prihvatila kao potpuno novu i rado je pjeva na svim mojim koncertima. Veoma sam ponosan na tu saradnju, i velika je čast biti pozvan od svjetskog brenda Tuborga da budem dio kampanje. Jedva čekam da u Mostaru zapjevamo Pokušaj, hajde pokušaj, svet je u nama…” poručio je Louis.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.