Kultura

"EMINENT"

Prvi tuzlanski internacionalni festival gitare Guitar Fest Tuzla

26/11/2021

Prvi dan festivala je predviđen za otvorenje festivala i koncert Elvisa Sivčevića i Boška Jovića u Ateljeu Ismeta Mujezinovića sa početkom u 19.30 sati

Tuzla je grad poznat po svojim uspješnim klasičnim gitaristima koji su osvajali prestižne nagrade na svjetski poznatim festivalima.

Nažalost, Tuzla do sada nije imala svoj festival gitare.

Udruženje EMINENT i tuzlanski gitaristi entuzlijasti uspjeli su ove godine organizirati prvi tuzlanski internacionalni festival gitare Guitar Fest Tuzla koji će biti održan od 26. do 28. novembra.

Prvi dan festivala je predviđen za otvorenje festivala i koncert Elvisa Sivčevića i Boška Jovića u Ateljeu Ismeta Mujezinovića sa početkom u 19.30 sati.

Drugi dan, 27. novembra, biće održani masterclass na kojem će predavati Sanel Redžić, Elvis Sivčević i Boško Jović. Promocije gitara i koncert najuspješnijih polaznika masterclassa koji će se održati s početkom u 18 sati u Ateljeu Ismeta Mujezinovića.

Cilj festivala je promocija i afirmacija mladih umjetnika, razmjena znanja i druženje uz zvuke klasične gitare u kosmopolitskom gradu Tuzla, gradu otvorenom za sve ljude.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.