Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Purivatra: Ovogodišnji Sarajevo Film Festival najveći i najuspješniji ikada

18/08/2017

Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra ocijenio je da je ovogodišnje festivalsko izdanje, po procjenama posjetilaca, većine medija i filmskih profesionalaca do sada bilo najveće i najuspješnije ikada.

Purivatra podvlači da je 23. SFF donio više filmova nego ikada, iako je trajao dan manje, ponudio nekoliko novih lokacija, uključujući Pozorište mladih, Kriterion, Otvoreno kino Novi grad i kino Ilidža s novim kino-dvoranama, a rekonstruisano je i ono najposjećenije – Ljetno kino u Metalcu.

Osim toga, ovogodišnju najveću regionalnu filmsku smotru obilježili su i istaknuti gosti, kao i program za koji, kako navodi Purivatra, mnogi misle da je možda jedan od boljih među evropskim festivalima.

No, ono što je direktor SFF-a izdvojio kao najvažniji segment 23. izdanja jeste više publike nego ikada, što upravo i najviše raduje cijeli festivalski tim – dvorane su bile dupke pune, organizirani su kvalitetni razgovori s domaćim autorima, ali i velikanima filmske umjetnosti, od kojih su ove godine najznačajniji britanski komičar John Cleese i Oscarovac reditelj Oliver Stone.

– Moramo biti zadovoljni, Festival se završava večeras te pozivam da i posljednje projekcije budu ispunjene do posljednjeg mjesta, a posjetioci i gosti da uživaju u filmovima i atmosferi grada koja je zaista bila neponovljiva – zaključio je Mirsad Purivatra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.