Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova knjiga

“Put znaš” Mehmeda Đedovića: Priča o ljubavi i razočarenju, izdaji i prijateljstvu

put_znas

‘Put znaš’ istovremeno je priča o ljubavi i razočarenjima, izdaji i prijateljstvu, ravnodušnosti i emociji… O tome šta znači izgubiti se u svijetu i pronaći se u sebi. Splet je to sudbinskih likova koji će biti interesantni i zabavni, a neki baš i neće

Iz štampe je izašla nova knjiga Mehmeda Đedovića, naslovljena ‘Put znaš’. Ironičan, zabavan, višeslojan roman koji prati nekoliko likova, priča i sudbina.

‘Put znaš’ istovremeno je priča o ljubavi i razočarenjima, izdaji i prijateljstvu, ravnodušnosti i emociji… O tome šta znači izgubiti se u svijetu i pronaći se u sebi. Splet je to sudbinskih likova koji će biti interesantni i zabavni, a neki baš i neće.

– Istovremeno je to i mješavina žanrova, da ne kažemo posve drugačija krimi priča, koja se ne događa samo na točkovima i u prikolici kamiona, nego posjeduje širi i snažniji zahvat – ističe za Fenu autor.

Književni kritičar i pisac Sead Mahmutefendić kaže, među ostalim, da je rijetko neki književnik, kao što je to Mehmed Đedović, svojim djelima izazvao toliko živosti, pohvala, svježih i novih strujanja u književnim i uopće umjetničkim krugovima svoga vremena.

Književnik Zejćir Hasić za roman ‘Put znaš’ Mehmeda Đedovića kaže da se čita u dahu, ‘neizostavno mu se vraćamo kad želimo pročitati nešto zanimljivo što će iznova zaintrigirati dušu i u svijest donijeti nešto što smo u prvom čitanju, u obilju zanimljivih mjesta u fabuli, propustili uočiti’.

– Čitanje romana ‘Put znaš’ svojevrsna je čitalačka avantura duha jer ništa ne čini čitanje avanturom koliko zanimljiva i do posljednjeg detalja vješto vođena radnja romana – navodi Hasić.

Roman ‘Put znaš’ podržala je Fondacija za izdavaštvo, izdavač je ‘Planjax’ Tešanj, a recenzenti Edin Pobrić, Tina Laco i Nedžad Ibrahimović.

Mehmed Đedović je dvostruki dobitnik Godišnje nagrade Društva pisaca BiH, prozaista čije priče i romani osvajaju brojne nagrade.