Udruženje filmskih radnika BiH

Radionice “Film: My peace and freedom”

211203_americka (1)

Osnovni cilj ovog projekta je potaknuti suradnju studenata s različitih filmskih škola, te ohrabriti i promovirati mlade filmske autore

Drugi krug radionica projekta „Film: My peace and freedom“ koji organizira Udruženje filmskih radnika u FBiH, pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, počinje u subotu, 4. decembra, saopćeno je iz Udruženje filmskih radnika BiH.

Učesnici projekta, raspoređeni u 11 filmskih timova, četiri dana prisustvovat će radionicama sa svojim mentorima i masterclassovima s eminentnim filmskim stručnjacima iz naše zemlje. Timovi sastavljeni od studenata režije, produkcije, dramaturgije i animacije s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, razvijat će svoje projekte tokom tri dana intenzivnih radionica, nekon čega će timovi stručnom žiriju predstaviti svoje projekte u utorak 7.12. u kinu Meeting Point.

Pobjednički projekt bit će nagrađen inicijalnim sredstvima za produkciju kratkog filma.

Osnovni cilj ovog projekta je potaknuti suradnju studenata s različitih filmskih škola, te ohrabriti i promovirati mlade filmske autore, saopćeno je.