Kultura

"Od ideje do realizacije"

Radionice “Od ideje do realizacije filma” na Mostarskom ljetu

17/07/2019

Manifestaciju "Mostarsko ljeto" trajat će do 9. augusta

Edukativne radionice za djecu pod nazivom “Od ideje do realizacije filma” bit će upriličene u Centru za kulturu Mostar od 19. do 21. jula, u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto”.

Organizator radionica je Centar za kulturu Mostar, u saradnji s Udruženjem “VIVA” iz Sarajeva.

Riječ je o filmskim radionicama za mlade ljude, a rezultat trodnevnih radionica je kratki film kojeg mladi sami snimaju i montiraju profesionalnom opremom uz asistenciju filmskih profesionalaca.

“Cilj je ovih radionica, uz ostalo, da iz mladih izvučemo neke ideje koje bi oni mogli realizirati u obliku filma i koji će sutra biti učesnici VIVA Film Festivala. Odnosno, potenciramo da su bitne njihove ideje, uz pokušaj da ih naučimo da film danas ne iziskuje skupu opremu i produkciju, nego da uz dobru ideju mogu napraviti i dobar film uz pomoć samo osnovne tehnike koju posjeduju, kao što je mobitel”, istakli su organizatori radionice.

Manifestaciju “Mostarsko ljeto”, koja će trajati do 9. augusta, organizirali su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka u Mostaru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.