Kultura

travnička biblioteka

Raspisan javni konkurs za dodjelu Književne nagrade Andrićevih dana

09/08/2022

Nagrada koja se raspisuje u okviru programa kulturne manifestacije “Andrićevi dani” u Travniku bit će dodijeljena za najbolje književno djelo – roman, zbirka priča ili pjesama

Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik raspisala je javni konkurs za dodjelu Književne nagrade Andrićevih dana.

Cilj Nagrade je promocija i popularizacija bosanskohercegovačke književnosti i književne kulture a dodjeljuje se za književno djelo objavljeno u prethodnoj godini na području Bosne i Hercegovine i zemljama bh. dijaspore na jednom od jezika njenih naroda čiji su autori njeni državljani, kao i građani koji imaju bosansko porijeklo.

Nagrada koja se raspisuje u okviru programa kulturne manifestacije “Andrićevi dani” u Travniku bit će dodijeljena za najbolje književno djelo – roman, zbirka priča ili pjesama.

Iz JU Gradske biblioteke Travnik saopćeno je kako prijedlog za nagradu mogu dostaviti autori, izdavači, štamparije te druga pravna i fizička lica.

Uz pisani prijedlog, predlagač obavezno dostavlja i primjerak književnog djela te ime i prezime, adresu ili naziv i sjedište predlagača, ime i prezime i adresu predloženog autora književnog djela te biografiju sa bibliografijom predloženog autora.

U svrhu raspisivanja i provođenja javnog konkursa imenovat će se stručna Komisija za dodjelu Književne nagrade Andrićevih dana.

Rok za dostavljanje prijedloga je 5. septembar 2022. godine a prijedlozi se šalju na adresu: Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik, Bosanska 113, 72270 Travnik, Bosna i Hercegovina sa naznakom “Za književnu nagradu Andrićevih dana”.

Visina novčane nagrade za nagrađeno književno djelo iznosi 3.000 KM.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.