Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do 15. novembra

Raspisan konkurs za Prosvjetinu stipendiju “Vladimir Ćorović”

vladimir corovic

Kao osnovni motiv ovog projekta je poticanje obrazovanja i uspjeha sadašnjih i budućih generacija u Hercegovini i okupljanje stipendista oko najvažnijih životnih vrijednosti

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) „Prosvjeta” – Gradski odbor Mostar raspisalo je konkurs za dodjelu Prosvjetine stipendije „Vladimir Ćorović” za učenike osnovnih i srednjih škola i studente u školskoj i akademskoj 2022./23. godini s područja Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Tradicija stipendiranja u „Prosvjeti“ stara je koliko i Društvo, koje je 1902. osnovano upravo s ciljem stipendiranja učenika, a Prosvjetina stipendija „Vladimir Ćorović“ obnovljena je prije sedam godina. Za to kratko vrijeme izrasla je u najveći stipendijski fond u Hercegovini, jer je prošle godine 150 učenika i studenata dobilo stipendije i nagrade, poručili su iz SPKD “Prosvjeta”.

Stipendije će biti dodijeljene u sljedećim iznosima: za učenike od 6. do 9. razreda osnovne škole – 500 KM, za učenike od 1. do 4. razreda srednje škole – 700 KM, za redovne studente 1. godine studija – 800 KM, za ostale redovne studente i studente postdiplomskih studija – 1.000 KM.

Naglasili su kako je u proteklih šest godina ukupno dodijeljeno 358 stipendija i prikupljeno 163.689 eura.

“Među Prosvjetinim stipendistima nekada su bili: Ivo Andrić, Jefto Dedijer, Branko Radulović, Svetozar i Vladimir Ćorović, a danas je europska prvakinja u plivanju Lana Pudar, kao i najmlađi doktor medicine u Republici Srpskoj Sava Milojević i još na desetine sjanih mladih ljudi. Prosvjetina stipendija ‘Vladimir Ćorović’ do sada je podržana od 127 donatora, Mostaraca, Hercegovaca i njihovih prijatelja i zasnovana je isključivo na privatnim donacijama ljudi”, istaknuli su iz Prosvjete.

Kao osnovni motiv ovog projekta je poticanje obrazovanja i uspjeha sadašnjih i budućih generacija u Hercegovini i okupljanje stipendista oko najvažnijih životnih vrijednosti.

Konkurs je otvoren od 15. oktobra do 15. novembra i može se pronaći na adresi www.prosvjetamostar.org, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem elektronske pošte na mail stipendija@prosvjetamostar.org.