Kultura

Mostar

Raspisan konkurs za Šantićev festival djece pjesnika

03/12/2018

Radovi se mogu dostaviti do kraja ove godine

Povodom obilježavanja godišnjice smrti velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizuje Šantićev festival djece pjesnika, koji će se održati početkom februara 2019. godine.

Na festivalu mogu učestvovati učenici osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije, a tema je slobodna.

Organizatori su pozvali škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motivišu svoje učenike za prijavu te pozvali i učenike da se prijave i pošalju svoje radove na ovaj konkurs.

“Nadamo se da će ovaj konkurs animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na konkurs treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. Svim učesnicima na konkursu želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet”, saopćili su iz mostarske Prosvjete.

Radovi se mogu dostaviti do kraja ove godine na adresu: SPKD Prosvjeta Mostar, Maršala Tita 178, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.