Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Raspisan konkurs za Šantićev festival djece pjesnika

santic

Radovi se mogu dostaviti do kraja ove godine

Povodom obilježavanja godišnjice smrti velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizuje Šantićev festival djece pjesnika, koji će se održati početkom februara 2019. godine.

Na festivalu mogu učestvovati učenici osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije, a tema je slobodna.

Organizatori su pozvali škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motivišu svoje učenike za prijavu te pozvali i učenike da se prijave i pošalju svoje radove na ovaj konkurs.

“Nadamo se da će ovaj konkurs animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na konkurs treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. Svim učesnicima na konkursu želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet”, saopćili su iz mostarske Prosvjete.

Radovi se mogu dostaviti do kraja ove godine na adresu: SPKD Prosvjeta Mostar, Maršala Tita 178, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina.