konjic

“Ravna ploča” izvedena na 6. festivalu glumca BiH

ravna ploca

Od svoje premijere u svibnju 2018. godine, predstava “Ravna ploča” osvojila je ukupno sedam festivalskih nagrada i priznanja

U okviru repertoara 6. festivala glumca BiH, u velikoj sali Narodnog univerziteta Konjic u srijedu je odigrana predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica “Ravna ploča”, rađena prema tekstu Dragana Komadine, a u režiji Lajle Kaikčije.

Više od tri stotine Konjičana i Konjičanki, uz mnogobrojne goste, ostalo je fascinirano igrom kojom su iskazana najtanahnija osjećanja, igrom koja je otkrila karakter tumačenih likova, koje su snagom glumačkog izraza i vlastitog bića, veoma iskreno i uvjerljivo oživjeli glumica Gordana Boban i glumac Nusmir Muharemović, zajedno sa kolegama Robertom Krajinovićem, Muhamedom Bahonjićem, Predragom Jokanovićem i Zlatanom Školjićem, saopćili su organizatori.

Od svoje premijere u svibnju 2018. godine, predstava “Ravna ploča” osvojila je ukupno sedam festivalskih nagrada i priznanja, među kojima i tri nagrade međunarodnog stručnog žirija u okviru 35. regionalnih susreta kazališta/pozorišta u Brčkom, uključujući i “Grand Prix” za najbolje glumačko ostvarenje.

Večeras će se na Festivalu glumca BiH predstaviti zagrebačko kazalište “Lectirum” s predstavom “Dekorater”. Riječ je o urnebesnoj komediji u kojoj igraju Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić.