Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sedam repriznih izvedbi

Raznovrstan januarski pozorišni program u zeničkom BNP-u

bnp zenica bosansko narodno pozoriste (1)

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se organizuju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zeničko-dobojskog kantona

Početak nove kalendarske godine u Bosansko narodno pozorište Zenica donosi bogat i raznovrstan januarski pozorišni program, te će publika imati priliku da uživa u čak sedam repriznih izvedbi predstava Zeničkog pozorišta.

Prva januarska izvedba predstave će biti upriličena u utorak, 12 januara u 19.30 sati kada će biti izvedena višestruko nagrađivana predstava „Pink Moon“ nastala prema tekstu bosanskohercegovačkog dramskog pisca Darija Bevande, u režiji Saše Peševskog i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Iste sedmice, u četvrtak, 14. januara u 19.30 sati će biti izvedena predstava „34. PROBA“ nastala kao kolektivni autorski projekat ansambla predstave, u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji zeničkog BNP-a.

Tokom mjeseca decembra, pozorišna publika će imati priliku da uživa u čak dva reprizna igranja predstave „Sakati Billy sa Inišmana“ nastale prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrbca. Predstava će biti izvedena u ponedjeljak, 18. i u utorak 19. januara u 19.30 sati na Velikoj sceni BNP-a.

Istog mjeseca, u petak, 22. januara u 19.30 sati će biti izvedena predstava „Savršen proizvod“ nastala prema tekstovima Lane Šarić i Bernarda Showa, a u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Teatra kabare Tuzla i Studentske scena Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Pretposljednji vikend u mjesecu januaru je rezervisan za djecu i omladinu, te će u subotu, 23. januara u 18 sati biti izvedena predstava „Talas hladnog vremena“ prema tekstu Charlesa Waya, u režiji Miroljuba Mijatovića i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Dan kasnije, u nedjelju, 24. januara u 18 sati će biti izvedena predstava „Most“ prema tekstu Jetona Neziraja, u režiji Miroljuba Mijatovića i Ermine Nišić i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se organizuju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zeničko-dobojskog kantona.