u četvrtak, 26. januara

Retrospektivna izložba i art show Damira Mumbašića Damca u Mostaru

l_5e8a9801c28cef6272cc0ab2ed4422cf

Retrospektivna izložba sadrži slike koje su nastale u razdoblju od 2008.-2022. godine i koje su dio umjetnikove privatne kolekcije u Mostaru

Retrospektivna izložba i art show Damira Mumbašića Damca, umjetnika iz Mostara s trenutnom adresom u Berlinu, otvorit će ovogodišnju umjetničku sezonu, najavila je Udruga Rezon-platforma Street Arts Festivala Mostar.

Izložba će se održati u četvrtak, 26. januara, od 19 do 23 sata u prostorijama Udruge Rezon na adresi Kneza Mihajla Viševića Humskog 57.

Retrospektivna izložba sadrži slike koje su nastale u razdoblju od 2008.-2022. godine i koje su dio umjetnikove privatne kolekcije u Mostaru.

Prostor će također biti preobražen u atelje u kojem će Mumbašić stvarati pred publikom i gdje će se odvijati prateći video i muzički segment koncepta, priopćeno je iz Udruge Rezon.

Kako je najavljeno, događaj je zamišljen kao druženje za sve generacije gdje neće nedostajati kreativnosti i vizualnog nadahnuća.

Inače, Damir Mumbašić rođen je 1980. godine u Mostaru gdje je završio likovnu školu i diplomirao likovnu umjetnost. Godinama je zadržao prepoznatljiv slikarski izraz koji često kombinira i s crtačkim vizurama svog graffiti stila.

Sudjelovao je na brojnim grupnim internacionalnim izložbama i održao 14 samostalnih u regiji i inozemstvu. Jedan je od rijetkih autora iz Mostara koji eksperimentira i u sferi street arta, a s obzirom na to da je umjetnost jedini njegov životni poziv kontinuirano razvija svoje stvaralaštvo i teži ka novim idejama i eksperimentima.

Ovom izložbom želi se obratiti domaćem kulturno-umjetničkom društvu da bi se prisjetili njegovog rada s obzirom na to da dugo nije izlagao u rodnom Mostaru.