Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Riccardo Muti diriguje na Novogodišnjem koncertu u Beču

bec_novogodisnji_koncert333

Tradicionalnim bečkim Novogodišnjim koncertom koji se održava 1. januara 2018. godine dirigovat će po peti put italijanski maestro Riccardo Muti.

Ovaj prestižni događaj koji se uživo prenosi u 90 zemalja svijeta prati više od 50 miliona TV-gledalaca. Svake godine Bečki filharmoničari pripreme specijalan program sa bogatim repertoarom dinastije Strauss i njenih savremenika.

Riccardo Muti dirigovao je najpoznatijim orkestrima svijeta kao što su Berlinska filharmonija, Simfonijski orkestar bavarskog radija “Bayerische Rundfunk”, Njujorška filharmonija i Francuski nacionalni orkestar. Od 1971. godine Muti diriguje Bečkom filharmonijom u Beču, Salzburgu kao i svuda u svijetu. U septembru 2010. postaje direktor Simfonijskog orkestra u Čikagu i dobija priznanje “Muzičara godine” od najstarijeg američkog magazina za klasičnu muziku “Musical America”.

Zbog velikog interesovanja za Novogodišnji koncert ulaznice se početkom godine putem izvlačenja prodaju za sljedeću godinu. Tako svi ljubitelji ovog koncerta iz cijelog svijeta imaju mogućnost da budu izvučeni. U periodu od 2. januara do 29. februara primaju se prijave za učešće u izvlačenju (VIDEO), saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.