Festival komedije

Ritina škola” najbolja predstava “Mostarske liske”

mostarska liska (1)

Ovogodišnjim stručnim žirijem predsjedavao je dramaturg Almir Imširević, a činili su ga i reditelj Marko Misirača te glumac Velimir Njirić

Najbolja predstava 18. festivala komedije “Mostarska liska” je “Ritina škola”, pozorišta Planet Art. Veliku lisku za najbolju režiju dobio je Nikola Pejaković, reditelj predstave “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, javlja Anadolu Agency (AA).

Najbolji glumac je Željko Erkić, član ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske, također za ulogu u predstavi “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, dok je najbolja glumica Jelena Kordić – Kuret, članica Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, igrajući u predstavi “Ja od jutra nisam stao”.

Ovogodišnjim stručnim žirijem predsjedavao je dramaturg Almir Imširević, a činili su ga i reditelj Marko Misirača te glumac Velimir Njirić.

Najbolja predstava prema mišljenju žirija publike u sastavu Nada Dalipagić, Faris Smajkić i Sarah Sarić je “Heroj nacije” – Narodnog pozorišta Mostar, dok je žiri medija u sastavu Meliha Smajkić, Rosanda Zovko i Cvita Kusić najboljom proglasio predstavu “Pozorište za početnike”, Kamernog teatra 55.

“Heroj nacije” dobitnik je i priznanja “Avazov zmaj”. Na festivalu je inače prikazano šest predstava, a jedna od ranije planiranih ipak nije odigrana zbog problema izazvanih pandemijom.