Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaz besplatan

Sajam “Knjige u nišama” od 29. novembra do 3. decembra u sarajevskom BKC-u

knjige u nisama press

Tokom trajanja Sajma KUN, koji se odvija u manjem, intimnijem prostoru, posjetioci će imati priliku za druženje s autorima i izdavačima

Sajam izdavača Bosne i Hercegovine „Knjige u nišama“ (KUN) bit će održan od 29. novembra do 3. decembra, u organizaciji JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo i Zajednice izdavača/nakladnika u BiH.

Predsjednik Zajednice izdavača/nakladnika u BiH Ajet Arifi, osvrnuvši se na ovogodišnji slogan Sajma „Mislim dakle čitam“, istaknuo je važnost čitanja naglasivši da izdavači sa ponosom ističu svoje opredjeljenje za njegovanjem i protežiranjem kulture čitanja u našem društvu.

Muamer Spahić iz izdavačke kuće „Vrijeme“ Zenica naglasio je da je Sarajevo grad koji je vezan za knjigu.

– Malo je na svijetu tako važnih gradova koji su simbolički vezani za knjigu – kazao je Spahić.

On je podsjetio da se ove godine navršilo 30 godina otkako je gorila Vijećnica, te da se u Sarajevu čuva jedna od najvrjednijih knjiga „Sarajevska hagada“…

Spahić je također istaknuo da je na neki način obaveza svih koji se bave knjigom da promoviraju važnost knjige i čitanja.

Također je rečeno da će tokom trajanja Sajma KUN, koji se odvija u manjem, intimnijem prostoru, posjetioci imati priliku za druženje s autorima i izdavačima.

Tokom Sajma “Knjige u nišama” (KUN) čitalačkoj publici bit će ponuđen bogat i zanimljiv program, koji uključuje promocije knjiga, promocije projekata, radionice, promociju likovne monografije, razgovore sa književnicima. I ove godine publika će imati priliku da prisustvuje programu „Jutro s autorom“, u kojem će gosti biti Andrej Nikolaidis, Vahidin Preljević, Bisera Alikadić, Feđa Gudić i Almir Kolar.

Na sajmu će učestvovati članovi Zajednice izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine: Dobra knjiga, Buybook, IKD University press, i IK Vrijeme Zenica, a također učestvuju Fakultet političkih nauka Sarajevo, Fondacija/zaklada Kemal Bakaršić, Fondacija za izdavaštvo i IK Planjax Tešanj, NUB BiH, FMC Svjetlo riječi, IKFokalizator Podgorica, Bošnjački institut Sarajevo, Orijentalni institut Sarajevo.

Sajam će biti održan u Bosanskom kulturnom centru, ulaz na Sajam je besplatan, a bit će otvoren za posjetioce od 10.30 do 20.30 sati.