BKC

Sajam “Knjige u nišama” predstavlja bh. izdavačku produkciju

sajam knjige u nisama fena (1)

Spahić je ovom prilikom kazao da je pandemija COVID -19 značajno pogodila bh. izdavaštvo

Četvrti sajam izdavača/nakladnika u BiH – “Knjige u nišama (KUN)” bit će održan pod sloganom “Za ljude knjige” od 3. do 6. novembra u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo.

Predsjednik Zajednice izdavača i knjižara Muamer Spahić naveo je da je taj Sajam knjige značajan jer podsjeća na ulogu bosanskohercegovačkog izdavaštva.

Spahić je ovom prilikom kazao da je pandemija COVID -19 značajno pogodila bh. izdavaštvo.

– Naša Zajednica je uvijek bila skupina ljudi koja se ne uklapa u ovdašnju kulturnu scenu koja ima manir da kuka i objašnjava kakvo je stanje. Mi smo odlučili da uradimo ono što je do nas. Jedan od tih projekata je svakako i KUN – kazao je Spahić.

Sajam “Knjige u nišama” predstavit će šta je urađeno posljednje dvije godine i ponuditi određen broj naslova izdavača iz Beograda.

Spahić je istakao da je KUN jedini sajam knjige koji je stvarno okrenut bh. izdavačima i autorima i to ga čini drugačijim, boljim i važnijim od drugih sličnih manifestacija.

– On je važna platforma za bolje i uspješnije poslovanje i dalji razvoj bh. izdavača – naveo je Spahić.

Direktor IK “Buybook” i predsjednik programskog savjeta KUN-a Damir Uzunović je kazao da iako je izdavačka produkcija smanjena, programa ovogodišnjeg Sajma ne bi se postidjeli ni veći sajmovi knjiga.

Sajam KUN, kako je rečeno, nije samo prostor prodaje knjiga nego i druženja, predstavljanja autora i knjiga..

Tokom ovogodišnjeg Sajma knjige KUN bit će upriličena predstavljanja knjiga te susreti sa autorima na kojima će, između ostalih, sudjelovati Adisa Bašić, Emir Suljagić, Jasmin Imamović, Mihaela Šumić, Abdulah Sidran…

Ulaz na Sajam je besplatan, a bit će otvoren za posjetioce od 10.30 do 20.30 sati.