Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Collegium artisticum

Samostalna izložba “Apokalipsa” Džeke Hodžića

dzeko hodzic (1)

Izložba u galeriji Collegium artisticum Sarajevo bit će za posjetioce otvorena do 25. marta, saopćeno je iz Collegium artisticuma

Samostalna izložba radova akademskog slikara Džeke Hodžića pod nazivom “Apokalipsa” bit će otvorena u četvrtak, 5. marta u galeriji Collegium artisticum u Sarajevu.

Istaknuti bosanskohercegovački umjetnik Džeko Hodžić u povodu 70. rođendana ove godine organizira niz samostalnih izložbi pod zajedničkim nazivom “Apokalipsa”.

Džeko Hodžić, rođen 1950. godine u Godijevu kod Bijelog Polja (Crna Gora), nakon izložbe u okviru Internacionalnog festivala “Sarajevska zima” koja će u galeriji Collegium artisticum u Sarajevu biti otvorena 5. marta, veliki ciklus radova predstavit će u Podgorici u maju, te u Tuzli i Bihaću u oktobru i novembru ove godine.

Publika će imati priliku na jednom mjestu vidjeti tri grandiozna triptiha, od kojih su dva, “Apokalipsa I” i “Apokalipsa II”, proteklih godina bila prezentirana javnosti, prvi u Historijskom muzeju 2016. godine a drugi u Vijećnici 2017. godine. Triptih “Apokalipsa III”, kao i niz radova manjeg, galerijskog formata, među kojima i same po sebi izuzetno interesantne i intrigantne popratne skice i studije za ciklus “Apokalipsa”, po prvi put će biti predstavljeni javnosti.

Izložba u galeriji Collegium artisticum Sarajevo bit će za posjetioce otvorena do 25. marta, saopćeno je iz Collegium artisticuma.