Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izložba

“San jednoga neba'” Alise Teletović u Galeriji Aluminij

GalerijaALUMINIJ_San jednog neba_izlozba

Mostarski novinar i publicist Zlatko Serdarević ocijenio je “San jednoga neba” iskrenim i upečatljivim autoričinim svjedočenjem o sebi

Svečano otvaranje samostalne izložbe slika sarajevske umjetnice Alise Teletović “San jednoga neba” bit će upriličeno u četvrtak, 28. veljače, u Galeriji Aluminij u Mostaru, s početkom u 20 sati.

Riječ je o ukupno 21 slici, rađenoj u razdoblju od 2017. do 2019. godine, u kombiniranoj tehnici.

“U kombinaciji apstraktnoga i figurativnoga slikarstva, propirujem poetiku života i smrti. Ekspresija i poetika osjećaja prema trenutku u kojemu živimo nadasve je, i prije svega, lekcija za življenje”, komentirala je Teletović svoje stvaranje.

Mostarski novinar i publicist Zlatko Serdarević ocijenio je “San jednoga neba” iskrenim i upečatljivim autoričinim svjedočenjem o sebi.

“Na ovim radovima punim ekspresije uistinu možemo dokučiti autoričin unutarnji svijet, njezina psihološka stanja, s variranjem od oduševljenja do tuge i boli koja, zanimljivo je, generiraju stvaralačku energiju kao refleks na opskurnost zbilje. Time dolazimo do dragocjenoga bogatstva, uspostavljanja komunikacije s Alisom”, kazao je Serdarević.

Alisa Teletović rođena je 1974. u Banjaluci, djetinjstvo je provela u Mostaru odakle za vrijeme rata odlazi u Australiju, gdje 2000. godine diplomira pri RMIT sveučilištu u Melbourneu, studiravši likovnu umjetnost, elektronički dizajn i medije.

Njezini radovi dio su nekoliko javnih i privatnih kolekcija diljem svijeta, a nakon 30 godina te nakon niza samostalnih i skupnih izložbi u više gradova Australije, BiH, Hrvatske, Rusije i Srbije, izložbom u Galeriji Aluminij Teletović će drugi put samostalno predstaviti svoj rad mostarskoj publici, priopćeno je iz Galerije Aluminij.