Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nasljednik IK "Veselin masleša"

“Sarajevo publishing” obilježava 70 godina rada i kvalitetnih izdanja

Dijana Remeta_0306_2

Iza te izdavačke kuće je bogata tradicija, predan rad, kvalitet, društvena odgovornost i uvijek profesionalna saradnja s autorima i obrazovnim ustanovama

Izdavačka kuća “Sarajevo Publishing”, nasljednik velikana izdavačke djelatnosti, IK “Veselin Masleša”, 10. juna obilježava 70 godina rada.

Iza te izdavačke kuće je bogata tradicija, predan rad, kvalitet, društvena odgovornost i uvijek profesionalna saradnja s autorima i obrazovnim ustanovama, navodi se u saopćenju IK “Sarajevo Publishing”.

Iza sebe ima blizu sedam hiljada izdanja koje je objavila do danas, kroz desetak biblioteka (Kulturno naslijeđe Bosne i Hercegovine, Logos, Lastavica, Ars), koje su postale znak raspoznavanja i biljeg prošlih vremena, saopćeno je.

Poručuju da su ponosni na činjenicu da ne samo da opstaju u ovom turbulentnom vremenu, nego uspijevaju raditi kvalitetno i upravo po tome biti prepoznatljivi u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

– Nije bilo lako nastaviti tamo gdje je stao “Veselin Masleša” i truditi se da u izmijenjenim i otežanim okolnostima nakon rata u BiH radimo, stvaramo nova izdanja, rastemo i razvijamo se zajedno s našim čitaocima i cijelim bh. društvom. Sedamdeset godina je mnogo, a posebno raduje činjenica da smo svih ovih godina bili sastavni dio porodica, naša izdanja su pratila djecu od rođenja pa do fakulteta i dalje. Po tome smo posebno prepoznatljivi i zbog toga nam se čitaoci raduju i uvijek pomno prate naš rad – istakla je direktorica IK “Sarajevo Publishing” Dijana Remeta.

Tokom cijelog juna trajat će rođendanske aktivnosti IK “Sarajevo Publishing”, koji će obliježiti brojnim akcijama i sniženjima u svojim knjižarama. U toku je velika akcija i podrazumijeva sniženja cijena za više od 300 odabranih naslova i do 60 posto, koja će trajati do 30. juna.

Objavljen je i izazov za najbolju fotografiju s omiljenim “Lastavicinim” izdanjem koji će trajati do 8. juna, a na sam rođendan pripremaju goste iznenađenja za posjetioce knjižara, saopćeno je iz IK “Sarajevo Publishing”.