Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dokumentarni film

“Sarajevo safari” večeras na Al Jazeeri Balkans – brutalna priča o “lovu na ljude”

sarajevo safari

“Tokom opsade Sarajeva bogatim strancima, koji su platili određenu naknadu, bilo je dopušteno da sa srpskih položaja pucaju na ljude u slobodnom dijelu grada. Žrtve su bili civili koji su se u tom trenutku našli na nišanu snajpera tih okrutnih stranaca”, pojasnio je Zupanič

U programu Al Jazeere Balkans večeras će biti prikazan dokumentarni film “Sarajevo Safari” slovenskog autora Mirana Zupaniča.

Dokumentarni film “Sarajevo safari” donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu “lova na ljude”, odnosno bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

– “Sarajevski safari” bila je specifična, normalnom umu nezamisliva vrsta lova, lov na ljude. Tokom opsade Sarajeva bogatim strancima, koji su platili određenu naknadu, bilo je dopušteno da sa srpskih položaja pucaju na ljude u slobodnom dijelu grada. Žrtve su bili civili koji su se u tom trenutku našli na nišanu snajpera tih okrutnih stranaca – pojasnio je Zupanič.

Dokumentarni film “Sarajevo safari” imao je svjetsku premijeru na petom izdanju AJB DOC Film Festivala, gdje je projiciran u okviru selekcije AJB Prikazuje.

Taj će film biti prikazan u programu Al Jazeere Balkans u 20.45 sati.

Produkciju filma potpisuje Arsmedia iz Ljubljane, dok je Al Jazeera Balkans koproducent filma, saopćeno je iz Al Jazeere Balkans.