Kultura

Abdulah Skaka

Sarajevo u porodici svjetskih metropola u kojima se održava Austrijski bal

22/05/2019

Ta jedinstvena plesna manifestacija, koja će i ove godine ugostiti renomirane umjetnike, postaje lijepa tradicija, dio kulturne i turističke ponude Grada Sarajeva

Grad Sarajevo će i ove godine biti domaćin Austrijskog bala.

Ta svečanost, čije je održavanje prije tri godine inicirao Grad Sarajevo s gradonačelnikom Abdulahom Skakom na čelu, u subotu uveče, 8. juna u 20.00 sati ispunit će Vijećnicu tradicionalnim bečkim valcerom i modernim plesovima uz zvukove najljepših i najpoznatijih klasičnih kompozicija, najavljeno je iz Grada Sarajeva.

– Svjedočit ćemo još jednoj prelijepoj sarajevskoj priči, kojom se bh. prijestolnica pridružila porodici evropskih i svjetskih metropola u kojima se održava ova prestižna manifestacija. Učinit ćemo sve da se to 3. izdanje Austrijskog bala, realizuje na visokom profesionalnom i umjetničkom nivou, te stekne još veću reputaciju i postane jedan od važnih i dragocjenih društvenih i kulturnih događaja za naš glavni grad – istaknuo je Skaka.

Ta jedinstvena plesna manifestacija, koja će i ove godine ugostiti renomirane umjetnike, postaje lijepa tradicija, dio kulturne i turističke ponude Grada Sarajeva.

– Sarajevo je festivalski grad, a festivali su radost i prilika da sretnemo prijatelje, stvaraoce, istomišljenike. To je i prilika da razmijenimo pozitivne priče, iskustva i vizije. Zato se i radujemo ovom projektu koji daje pečat još uspješnijoj i snažnijoj saradnji sa našim osvjedočenim prijateljima i partnerima iz Beča i Austrije – kazao je gradonačelnik Sarajeva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.