Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grad filma

Sarajevska djeca pozvana da učestvuju na festivalu u Južnoj Koreji

principal_photo_biky_poster_contest

Pozivaju se djeca od 5 do 12 godina da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež o temi “Mi u prirodi”

Sarajevo grad filma UNESCO-a pozvao je djecu Kantona Sarajevo da učestvuju na konkursu 16. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja. Konkurs je dio međunarodne saradnje 18 kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo.

Pozivaju se djeca od 5 do 12 godina da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež o temi “Mi u prirodi”.

Crtež koji Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) proglasi najboljim iz svih gradova filma UNESCO-a koristit će se za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu, kao i za promotivne materijale Festivala, uz prethodno ustupljena autorska prava pobjednika, koji će dobiti vrijedne nagrade.

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova filma UNESCO-a, među kojima i iz Sarajeva, bit će izloženi na festivalu u Busanu. Crtež iz Kantona Sarajevo koji bude proglašen najboljim Festival u Busanu će također nagraditi.

– Ove godine svi crtaju o temi “Mi u prirodi”. Koronavirus nam ne dozvoljava da se družimo s prijateljima. Kad ćemo se ponovo igrati zajedno u prirodi kao nekada? Kako se približiti prijateljima bez straha od prenosa bolesti? I kako svi možemo živjeti zajedno s prirodom? Nacrtaj svoju ideju! – navodi se u saopćenju Sarajevo Film Festivala.

Crteže sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona, e-mail) je potrebno poslati na adresu: Sarajevo Film Festival, Zelenih beretki 12, 71 000 Sarajevo, BiH.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2021. godine.

Ovogodišnji, 16. Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, bit će održan od 5. do 12. jula, saopćeno je iz Pres službe SFF-a.

sff