Sarajevski Mikser House domaćin prvog festivala “Iz Beograda s ljubavlju”

mikser house

Sarajevski ”Mikser House” 20. i 21. oktobra bit će domaćin prvog festivala “Iz Beograda s ljubavlju”, u okviru kojeg će Beograd Sarajlijama predstaviti dva legendarna benda najvećeg grada regije, Kanda Kodža i Nebojša (20. oktobra), uz podršku sarajevskog rok benda Futavci i Disciplin A Kitschme (21. oktobra), s mostarskim pop grunge bendom Jufkamental.

Izložbom svojih radova 20. oktobra predstavit će se i Slavimir Stojanović, jedan od najpoznatijih beogradskih i najuspešnijih balkanskih dizajnera. Bit će to dva dana sjajne svirke, zabave, gastronomije, dizajna, sretanje starih i upoznavanje novih prijatelja u regionalnom centru kulture u Kolodvorskoj 12.

U okviru 56. izdanja Sarajevskih dana poezije, od srijede 18. do nedjelje 22. oktobra u ”Mikser Houseu” će se održati ”Kratki rezovi”, eksperimentalna rubrika posvećena novim, istraživačkim i otvorenijim formama poezije.

Članovi Helem Nejse, mladog sarajevskog benda, ovogodišnji su moderator ”Kratkih rezova”. Svoje gostovanje u ”Mikser Houseu” među ostalim potvrdili su bosanskohercegovački književnici Abdulah Sidran, Selvedin Avdić i Ahmed Burić.

Cilj Sarajevskih dana, međunarodne književne manifestacije koja se održava od 1962. godine, je uključivanje autora, ne samo iz BiH, nego i susjednih zemalja kao i zemalja širom svijeta.

U novootvorenom prostoru MHS, 22. oktobra će biti održan prvi design market ”Zlatna jesen”, na kojem će neafirmisani dizajneri prvi put izložiti svoje proizvode.

Ljubitelji tanga i oni koji će to uskoro postati, pozvani su na prezentaciju argentinskog tanga i Saray Tango Milonga 18. oktobra. U čarobni svijet argentinskog tanga posjetioce će uvesti instruktorski tim plesnog kluba ”Aster”, saopćeno je iz “Mikser Housea”.